F1

Det er på samme tid utrolig svært og utrolig vigtigt, at man lærer at elske sig selv. For mange mennesker er det en årelang kamp at være glad for sig selv og det, man har. For andre er det helt naturligt, at de ser ud, som de gør. Samfundet har fundet frem til det perfekte kropsideal, og det er umuligt at prøve at opretholde dette. Ikke alle kan eller skal se ud som en Barbie-dukke. Der findes ingen præcis opskrift på, hvordan man kan lære at elske sig selv, men der findes alligevel nogle få ting, man kan prøve at holde fast i. For livet er simpelthen for kort til at gå rundt og være utilfreds med sit udseende. 

Samfundets forventninger

Som sagt har samfundet helt urimelige forventninger til, hvordan vi mennesker skal se ud og forholde os. Det er især kvinder, som denne virkelighedsopfattelse påvirker, og det kan være svært at finde hovede og hale i alle de nyeste trends og normer. Det er en kultur, der dyrkes i det usikre og skrøbelige, og desværre er der flere og flere, som tager skade af samfundets tårnhøje krav om udseende. Det er vigtigt at melde sig ud af denne kultur og lade være med at støtte den ved at bagtale andres vægt, udseende eller tøj. Der sker langt større og vigtigere ting i verden end en andens øjenbryn-form eller frakke fra sidste sæson. Går man rundt og døjer med tanker om utilstrækkelighed og usikkerhed, er det vigtigt, at man deler disse med venner, familie og muligvis professionelle. 

En fri legeplads

Det er en utrolig ærgerlig tendens, at udseende er så omdiskuteret i samfundet, for skønhedspleje er først og fremmest utrolig sjovt at eksperimentere med. Det er nemlig på mange måder igennem vores makeup og tøjstil, at vi kan udøve vores personlighed og afprøve forskellige ting. En friere tilgang til vores udseende ville være enormt befriende, så vi kunne udforske forskellige læbestifte, frisurer og farver uden, at vi skulle gå rundt og bekymre os om, hvad andre tænker. Det er vigtigt, at man holder fast i de ting, man har lyst til, og at man ikke lader sig stoppe af, hvad andre tænker. Det er på den måde også fuldstændig i orden at besøge en skønhedsklinik og modtage for eksempel rådgivning, ansigtsbehandlinger, neglebehandlinger eller en spraytan. Så længe lysten til at afprøve disse ting kommer fra en reel interesse og lyst, er det helt i orden at blege sine tænder eller fjerne sin kropsbehåring.