F1

En af de helt store nydelser her i livet er god mad. Dog kræver det ofte en hel del øvelse, førend man bliver rigtig god til at lave det. Heldigvis lever vi i dag i en så moderne verden, at der efterhånden findes et hav af forskellige køkkenredskaber, som kan hjælpe en med at fremstå som en bedre kok, end man måske i virkeligheden er. 

Hvis du drømmer om at forkæle din familie og gæster med lækkert mad, uden at du behøver at få alt for meget sved på panden, så læs med herunder og bliv klogere på, hvilke køkkenredskaber der kan tage din madlavning til et højere niveau. 

1. Skab lækker smag med en rygeovn 

En rygeovn er det perfekte køkkenredskab, hvis man elsker at grille eller bare lave mad udover det sædvanlige. Når man tilbereder madvarer i en rygeovn, så får maden en dejlig smag af røg. Man kan ryge mange forskellige madvarer, så man får rig mulighed for at eksperimentere med en rygeovn. 

Når det kommer til røgning, så skelner man mellem varm og kold røgning. Varmrøgning tilfører smag og giver et lækkert udseende, imens koldrøgning er med fokus på konservering af madvaren. Dermed kan man enten nyde maden med det samme, eller netop forberede det i god tid i forvejen. 

2. Opnå perfekt kød med en sous vide

En sous vide er ganske enkelt et vandbad, hvori man kan tilberede madvarer. Det fungerer på den smarte måde, at man vakuumpakker de ønskede ingredienser i en plasticpose, hvorefter de nedsænkes i sous viden. Man kan indstille temperaturen på sous viden, hvormed man er sikker på, at ingredienserne bliver tilberedt ved den ønskede temperatur. 

Når man tilbereder mad i en sous vide, så vil man kunne tilberede kød, grøntsager osv. så de bliver helt perfekte. Dermed kan du rigtig forkæle dig selv og dine gæster med kød, som har en lækker rød kerne samtidig med, at yderkanten ikke er overtilberedt. 

3. Mal dit eget mel med en melkværn

Der findes næsten ikke noget bedre end duften af nybagt brød – det skulle da lige være, hvis man ved, at brødet er bagt helt fra bunden. Hvis du elsker at bage lækkert brød, så bør du helt sikkert overveje at investere i en melkværn. 

Når man bager brød med mel, som man selv har kværnet, så vil man helt sikkert opleve, at brødet smager af meget mere, end man er vant til. Dette skyldes, at mel generelt ikke er god til at holde på smag, hvormed det mel, som man kan købe i butikker, ofte har mistet meget af dets smag. Man kan altså skabe brød, som smager af meget mere, når man maler sig eget mel i en melkværn.