F1

Turen går til Kreta! Men hvordan får man den bedst mulige ferie på denne dejlige, græske ø?

Det er faktisk slet ikke så svært at begå sig på den langvarige feriedestination, og det kræver kun en lille smule arbejde fra din side, for at du og dine rejseledsagere kan få den bedst mulige tur! Læs med her og hør hvordan.

Hav styr på transporten

Kreta er en ø med mange veje, men ikke nødvendigvis gode veje.

Det er derfor godt at undersøge, hvordan du skal komme rundt, før du ankommer. Hvis du bare skal ligge på et hotel og slappe af, så er en bustur fra lufthavnen nok. På arrangerede udflugter sørger dit rejseselskab ofte for transporten, men hvis du vil udforske øen på egen hånd, skal der mere til

Du kan enten leje en knallert eller en bil. Det er en god måde at rejse fra A til B, og du undgår at skulle finde ud af de græske busser og skriftsystemet. Du kan finde leje af køretøjer på https://www.autoprio.dk/da-graekenland-oeen-kreta/.

For en udlænding kan det være svært at navigere i den græske trafik, hvor reglerne ikke spiller helt ligesom hjemme i Danmark. Hør derfor altid dit rejseselskab, om der er noget, du skal være særlig opmærksom på.

Undersøg kulturen

Du får uden tvivl den bedste tur til Kreta, hvis du forstår dig lidt på mytologien. Kreta er blandt andet fødestedet for den græske gud Zeus og hjem for den frygtede Minotauros. Ved at forstå, hvilke myter, øen er hjemsted for, kan du komme ud på en fascinerende, kulturel tur.

Kreta er bygget op af gamle traditioner og normer, og det er vigtigt, at du respekterer dem. I stedet for at se øen som et turiststed, så forstå, at det er en del af et gammelt land med en bred og fascinerende kultur.

Du kan få meget ud af dit besøg ved at åbne op og prøve nye ting. Selvom du ikke er interesseret i museer eller statuer, så giv dem en chance og lyt, når der bliver fortalt. Lad være med at krænke den græske kultur – så kan du lige så godt rejse et andet sted hen.

Du får den bedste tur til Kreta, når du omfavner øen for det, den er. Det er ikke et shoppeparadis eller ét stort sparesort: Det er historie, det er natur, og det er mytologi.