F1

Hjemmet betyder overraskende meget for mennesket. Måske du bor sammen med din familie eller en ven. Uanset hvad ønsker de fleste, at hjemmet er indbegrebet af tryghed. Det er her, man skal kunne slappe af og være sig selv. Derfor betyder indretningen mere, end de fleste tror. 

Du kender måske følelsen af at gå rundt på et sterilt, hvidt og tomt hospital. Der er en verden til forskel fra et værelse på et hospital og ens værelse derhjemme. Samtidig har f.eks. et hotelværelse også en speciel følelse, og forbindes oftest med ro og afslapning. Hospital værelset har i modsætning en følelse af professionalisme og renlighed, så man føler sig i sikre hænder. På samme måde forbindes ens hjem, og specielt ens soveværelse, med forskellige følelser og energier. 

Indret med varme farver, materialer og møbler

Soveværelset er typisk kernen i ens hjem. Det er derfor essentielt, at man føler sig tilpas i rummet. Indretningen spiller en stor rolle i rummets følelse. 

Mange ønsker et fredfyldt og roligt soveværelse, som indbyder til afslapning og afstresning. Det kan derfor være en god ide at kigge på rummets farver. Er det kolde eller varme farver? Varme farver som beige, rød og mørkeblå kan skabe en mere rolig fornemmelse end kolde farver som blå og hvid. Dog skal man ikke proppe så mange varme farver ind som muligt. Det handler i lige så stor grad om selve farvesammensætningen. 

Træmaterialer og træmøbler skaber samtidig en roligere fornemmelse end f.eks. plastikmøbler og betongulv. Dertil skal der også vælges de rette tekstiler. Det kan være en god ide at bruge tekstiler, som taler til sanserne. 

Selve møblerne spiller selvfølgelig også en rolle. Det kan være en fordel at have så få møbler som muligt, for at rummet ikke føles rodet. Hvad mere behøver du end en seng og tøjopbevaring? Vælg dermed også en seng, som du sover godt i. Indretning kan meget, men søvn er samtidig en essentiel ting for at skabe ro og balance i sin hverdag. Til sengen er det meget praktisk at købe nogle natborde. Dermed har du noget at stille dine vigtigste ejendele på, og det er et smart opbevaringsmøbel til en god bog eller andet. 

Ryd ud i dine ting og dit liv

Ved at indrette ens soveværelse med rolige og bløde farver, materialer og møbler, skabes der en fredfyldt stemning. Du kan med fordel rydde ud i resten af hjemmet, og bruge samme strategi til indretningen af de resterende rum. Med et afbalanceret hjem skabes der også mere balance i krop og sjæl. Selvom man ikke skulle tro det, kan indretningen dermed have meget at sige i forbindelse med vores mentale helbred. Hvem ønsker ikke et glædesfyldt, afbalanceret og roligt liv? 

Et godt hjem er dog ikke altid forudsætninger for et fantastisk liv. Det handler lige så meget om at turde være i sig selv og elske sig selv. Overvej også om alle dine materielle ting betyder noget for dit liv. Det er en god øvelse at lære at have nok i sig selv og menneskerne omkring en. Alt dette kan være med til at skabe en mere kærlighedsfuld og rolig hverdag.