F1

Godt samvær med familien er med til at gøre livet godt og værd at leve. Det er derfor også vigtigt, at vi prioriterer dette samvær, selvom vi alle i dag efterhånden har en noget travl hverdag. 

Det bedste tidspunkt at være sammen med familien på er om aftenen, da det som regel er her, at alle har tid til at være sammen. Læs med her for nogle gode råd til hvordan du holder nogle gode familieaftener. 

Lav mad sammen

I stedet for at madlavningen er en pligt, som forældrene opfylder og ungerne først bliver kaldt til bordet, når maden er færdig, kan I begynde at lave mad sammen. Det kan være meget hyggeligt at så og lave for eksempel macaroni og cheese eller andre lækre retter sammen ude i køkkenet. 

Når man står og laver mad sammen, laver man samtidig en fælles aktivitet. Man sidder ikke blot ned og snakker om ens dag eller andre løse ting. Selvom sådanne samtaler naturligvis også har deres egen form for værdi, så er der nu alligevel noget særligt ved at lave noget aktivt sammen. 

Sluk for teknologien og find brætspillene frem

Det er en god ide et par gange i ugen (eller måske blot i måneden) at slukke for al teknologien i huset udover den mest basale, som er nødvendig til at holde for eksempel fryseren og køleskabet i gang. Lad mobilerne ligge og fjern fjernbetjeningen. 

Vælg i stedet for at finde nogle sjove brætspil frem, som i kan spille sammen som familie. Hvis i ikke lige er til brætspil er der masser af andre ting i kan lave sammen, som for eksempel stoleleg, fortælle spøgelseshistorier eller varme skumfiduser over et lejrbål.

Det er egentlig lige meget hvad det er i laver, så længe i er sammen om at lave en bestemt aktivitet.