F1

Der findes over 350 hunderacer i verden, og endnu flere krydsninger af disse racer. Der er altså rigtig mange racer at vælge imellem, og ingen hunderace er fuldkommen ens.

Det er en rigtig god ide at stille sig at læse grundigt op på lektien, før man bliver hundeejer. Din livsstil har nemlig rigtig meget at sige om, hvilken hunderacer der er den bedste for dig. 

Er du klar til at blive hundeejer?

At blive hundejer er et kæmpe ansvar. En hund er mere end bare en hyggelig roomate, der er nuttet at se på. En hund kræver opmærksomhed, motion og aktivering hver eneste dag. Nogle racer er mere krævende end andre, så det nytter ikke, at du kun vælger din nye hund ud fra, hvad for en du synes ser sødest ud. 

Før du bliver hundejer, skal du stille dig selv nogle basale spørgsmål: Hvor meget plads har jeg i hjemmet? Hvor mange timer om dagen er jeg ude? Har jeg et økonomisk overskud til at have en hund? Dernæst kan du sætte dig ned og finde lige netop den hunderace, som bedst passer til din livsstil.

De krævende og mindre krævende hunderacer

Alle hunderacer har basale behov som skal inddækkes i løbet af dagen som fodring og motion. Nogle hunderacer kræver enormt meget aktivering og motion, hvor imod andre kun behøver korte gåture. 

Nogle af de mest aktive og krævende hunderacer er for eksempel hønsehunde, dobermann, engelsk setter og den sibiriske husky. Disse hunderacer anbefales ikke til førstegangsejere da de behøver enormt meget motion og træning hver dag. Selvom en husky slet ikke er til at stå for, så skal du være forberedt på den mundfuld, som følger med hunderacen. Hvis ikke du har tid og overskud til at motionere med din aktive hund, så hellere vælge en race, som er mindre krævende. 

Hvis du ikke har den store plads derhjemme, og ikke leder efter en hund med så meget krudt, så kan du med fordel vælge en mere doven hunderace som for eksempel den soveglade engelske bulldog eller en franske bulldog. Den sociale og venlige Cavalier King Charles Spaniel er også en utrolig nem og kærlig hunderace, som er utrolig tilpasningsdygtig. Denne hunderace tilpasser sig hurtig dens omgivelser, og så er den også nem at opdrage på. Du kan læse mere om hunderacen på https://cavalier-king-charles-spaniel.dk/.