F1

Vi lever i et samfund, hvor det er meget normalt at have travlt hele tiden. Hvis det ikke er arbejde, er det måske rengøring og indkøb, men så skal man også lige huske at spise sundt, at være aktiv, at være social, at sove nok, og meget, meget mere. Engang imellem har man brug for en pause. Du skal huske at forkæle dig selv.

Kvinde med ansigtsmaske

Elsk dig selv

Selvforkælelse handler om kærlighed til dig selv. Der sker ofte så meget i sin hverdag, at man helt glemmer sig selv. Mange mennesker ved godt, at man skal behandle andre, som man gerne selv vil behandles, men få snakker om, hvordan man skal behandle sig selv. Du skal huske at være sød ved dig selv og tænke over, hvad du godt kan lide at lave. Glem ikke hvem du er i hverdagens ræs, for der skal nemlig også være plads til dig og de ting, du kan lide at lave.

En komfortabel dag

Hvordan forkæler man sig selv? Det er lidt forskelligt fra person til person. Nogle mennesker synes, det er bedst, hvis de bare kan have en fridag derhjemme, hvor de kan gå i det tøj, de har lyst til, og lave det, de gider. For nogle handler det om at gå i nattøj og slappe af. For andre handler det om at gøre noget ud af sig selv og tilbringe hele dagen i sexet undertøj eller fine kjoler. Det vigtigste er, at du er komfortabel, så du kan ånde ud, kroppen kan få en pause, og hjernen kan koble fra.

Produktiv eller pause?

Mange forbinder selvforkælelse med at lave ingenting, men det er ikke altid det, der er det mest effektive for alle. For nogle handler det uden tvivl om en pause, hvor man kan tilbringe en hel dag i sengen med bøger og kaffe, men for andre handler det faktisk om det modsatte. For dem føles det nemlig allerbedst, når de kan have en fridag, hvor de kan være produktive. På den måde kan de få ordnet en masse ting, så deres hverdag bliver mindre stressende. 

 Kvinde med kaffe

Lækker mad

Selvforkælelse behøver ikke kun at handle om det, man laver i løbet af en dag, men også om det, man spiser. Nogle finder selvforkælelse i at spise noget junk food, mens andre finder selvforkælelse i at lave en omgang lækker mad til sig selv. Foretrækker du take away eller hjemmelavet mad på sådan en dag?

Pas på dig selv

Det er vigtigt at passe på sig selv. Husk at tage en pause engang imellem, sæt dig ned, luk øjnene, og træk vejret dybt. Det kan være super tiltrængt med en fridag eller en pause, så giv endelig dig selv tid til noget selvforkælelse engang imellem, uanset hvad selvforkælelse betyder for dig.