F1

Har du en mindre virksomhed, har du brug for en hjemmeside. Uanset om din virksomhed primært arbejder online eller i den fysiske verden. Hjemmesiden er dit visitkort udadtil og der, hvor dine kunder og potentielle kunder finder dig. Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med din hjemmeside, så læs med her.

SEO

Hjemmesiden er din base

Du tænker måske, at du kan nøjes med en profil på sociale medier og helt undvære hjemmesiden. Men i dag forventes det, at man er repræsenteret online i en eller anden form. Du kan naturligvis godt nøjes med dine sociale profiler, men det betyder også at du gør dig afhængig af tredjeparter. Det betyder, at du ikke kan gøre meget, hvis man ændrer grundlæggende elementer i mediet, ligesom du kan risikere, at brugerne forsvinder over på andre, nyere medier. Med en hjemmeside har du bedre kontrol over din online tilstedeværelse, og du kan lynhurtigt sadle om, hvis noget skulle ændre sig.

Kom godt i gang med din hjemmeside


Du kan naturligvis godt købe dig til hjælp til at lave din hjemmeside. Men det er ret dyrt. Så alt efter hvor kompleks en hjemmeside du skal have, kan du overveje at give dig i kast med selv at lave dit websted. I dag kan du ganske nemt oprette din hjemmeside i et af de mange CMS, Content Management Systemer. Disse kræver stort set ikke kendskab til kodning overhovedet. Uanset hvad er det en god idé at give sig i kast med at oprette en hjemmeside, også selv om du på sigt ender med at henvende dig til en professionel. På denne måde har du selv en bedre indsigt i processen og ved mere om, hvad du skal spørge ind til.

laptop

En god hjemmeside kræver god hosting 

Der er to ting, du skal have styr på inden du går i gang med hjemmesiden. Domæne og hosting. Domænenavnet er den webadresse, din side findes på. Domænenavnet er samtidig det vigtigste søgeord på dit websted, og derfor bør du finde et stærkt navn. Sælger du varer online, så kan du med fordel lade et ord som shop indgå i navnet. Har du et stærkt brand ligeså. Sørg altid for, at du selv tager ejerskab af dit domæne. Det er dit navn, der skal stå på registreringen og IKKE den virksomhed, som laver din side. Du bestiller dit domænenavn via en af de mange virksomheder, der tilbyder hosting af din hjemmeside. Hosting henviser til det sted, hvor alle filerne fra dit websted skal ligge. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvem du vælger til at hoste din side. Der er mange gode webhoteller, som det hedder, til rådighed. Vælg gerne et firma, som er så tilstrækkeligt etableret, at du kan være sikker på, at de er på markedet i hele din hjemmesides levetid. Kig også på, hvilken type sikkerhed hostingfirmaet tilbyder, og om de har et kontrolpanel eller backoffice, som du kan finde ud af at bruge. Der er i det hele taget mange elementer at tage hensyn til udover prisen, når du skal vælge den helt rigtige hosting til din hjemmeside.