F1

Der er mange gode grunde til at prøve at forbedre din hverdag. Når man har en god og sjov hverdag, så får man det generelt bedre, og det kan derfor være utroligt godt for din mentale sundhed at fokusere på din hverdag. 

Lev sundt

Først og fremmest skal du leve sund. Når man spiser sundt og varieret, så er man også mere sikker på, at kroppen får alle de vitaminer og mineraler, som den skal bruge. Både dig og din krop kan derfor få utroligt meget ud af at fokusere på kosten. En sund livsstil vil derudover også give dig mere energi i hverdagen, og du har derfor også mere overskud til at lave et godt stykke arbejde og til at hygge med familien og venner. En sund livsstil er derudover en utroligt god vane, som du kan tage med dig gennem hele livet. Med god kost og motion passer du godt på dig selv, og du minimerer derfor din risiko for at få sygdomme. Der er derfor kun ting at vinde, når du begynder at leve sund. 

Pas godt på mennesker og dyr omkring dig

Udover at passe godt på dig selv ved at spise sundt og have en sund livsstil, skal du også passe på andre omkring dig. Dette kunne f.eks. være din familie, hvor du også burde sørge for, at de spiser sundt og får nogle gode madvaner. Derudover kunne I også som familie dyrke motion sammen for at sikre, at alle får rørt sig mindst et par gange om ugen. Dette kunne f.eks. være cykel- eller gåture i skoven, men det kunne også være en sjov fodboldkamp i baghaven. Det vigtigste er, at I passer på hinanden. Men sundhed kommer også indefra, og det er derfor også utroligt vigtigt at pleje sin mentale sundhed. Dette kunne I som familie f.eks. gøre ved lige at tjekke ind med hinanden mindst en gang om dagen, så man på denne måde ved, hvordan alle går og har det. Derudover skal I selvfølgelig også passe på familiens kæledyr og sikre, at det altid har det godt. I kunne f.eks. kigge nærmere på hundelemme, og overveje om dette var noget, som kunne gøre hverdagen nemmere både for jer og jeres hund. 

Planlæg dagene

For at gøre hverdagen lidt bedre og mere overskuelig kan det også være en god idé at holde en opdateret kalender. På denne måde er man sikker på, at man har styr på alle sine aftaler, og man går derfor ikke og tænker over, om man nu skulle have glemt noget. En kalender kan derfor hjælpe med at undgå stress, og derudover er det med en kalender også tydeligt, hvornår der er tid til familiehygge.