F1

Den længeventede ferie med småbørnene er fantastisk. Ja, der er mere larm. Ja, der skal planlægges en hel del mere. Og ja, der skal indgås en masse kompromisser. 

Dog er ferien skøn. Endelig er samlet hele familien, uden at der er stress for at skulle nå de forskellige ting. I skal bare koncentrere jer om at hygge og slappe af – hvor skønt lyder det ikke lige. 

En af de store udfordringer for familieturen er dog transporten. Mange familier fravælger køreturen og hopper i stedet ind i en flyver. Her får i hjælp til at gøre rejsedagen let som en leg for den flyvende familie. 

familie

Giv børnene ansvarsområder 

Hvorfor begynder din 5årige og 9årige at larme ustyrligt og være besværlige i lufthavnen? Fordi det er kedeligt. Det er virkelig kedeligt. For dem er det bare en dag, hvor de skal fragtes rundt i en kæmpe bygning og ikke må købe alle de funklende ting, som er i butikkerne. 

Her kunne en god ide være at få børnene med ind i jeres planer. Det kunne være ved at give dem deres egne ansvarsområder – selvfølgelig med et opmærksomt blik fra forældrene. Find f.eks. kufferter til børn, som de selv skal fragte med sig rundt. 

Derudover skal de have at vide, hvilken gate I skal til og hvor man kan se tallene. De skal inkluderes, og de mange spørgsmål til flyveturen skal så vidt muligt besvares. 

Jo mere de bliver inkluderet, jo sjovere er det at sidde i en ventesal og jo mindre skænderi bliver der mellem jer. Så sørg for at få dem inkluderet så meget, som I har overskud til på en presset flyvedag. 

Husk at pakke spil og underholdning

Spil, tablets og anden underholdning skal for guds skyld være i håndbagagen. Det er fejl nummer 1, hvis de ligger i den stor kuffert. 

I kan komme ud for, at flyet er forsinket. Eller måske skal I blot vente i 1-2 timer foran jeres gate ligesom alle andre. Her skal der findes noget underholdning til børnene, så det hele ikke ryger op i hat og briller. Samtidig skal underholdningen selvfølgelig også bruges i flyet. 

Eventuelt kan der laves nogle lidt mere aktive lege, inden I går om bord på flyet. På den måde får børnene og forældrene brugt noget energi, så nogle timer i et flysæde ikke er så ulideligt. 

familie_i_lufthavn

Tag en tablet og høretelefoner med til de sure timer

Skulle I være så uheldige, at flyet er forsinket, må I få indrettet ventebænken til jeres dagligstue. Hiv tabletten frem og lad børnene smide deres yndlingsserie på eller læs en bog højt for dem, hvis de gider høre på det. 

I kunne også bruge tiden på at få noget mad i den store lufthavn. Et eller andet skal tiden gå med og forældre som børn bliver utålmodige og irritable ved bare at sidde at vente i flere timer. Benyt lejligheden til at kigge på nogle bøger, tøj eller få noget lækkert mad. Ventesalen i lufthavnen er jo nærmest indrettet til, at man skal kunne bruge mange ventetimer i den.