F1

Leder du også efter den mest optimale måde at gøre dit hjem rent på? Så kan det være, du skal begynde at benytte dig af mikrofiberklude. Hvorfor mon det? Det kan du læse mere om lige her!

Hvordan fungerer mikrofiberklude?

Mikrofiberklude fungerer ved at generere statisk elektricitet, som suger urenheder til sig. Kluden kan bruges både tør, fugtig og våd, og hvilken tilstand du skal anvende den i, det kommer helt an på, hvad du skal gøre rent. Hvis du f.eks. bare skal tørre støv af en beskidt hylde, så kan du sagtens bruge din microfiberklud helt tør. Hvis du derimod skal fjerne en plet, så kan det være en fordel først at gøre kluden fugtig. Når du gør kluden fugtig, så forsvinder den statisk elektricitet. Men kluden er stadig enorm anvendelig til at fjerne pletter med. Hvis det er en meget slem plet, du skal fjerne, så kan det være en fordel at bruge en lille smule opvaskemiddel på kluden. 

Her er fordelene

Men hvorfor bruge en mikrofiberklud frem for en helt almindelig klud? For det første, så har mikrofiberklude en fantastisk gribeevne takket være deres mikrofibre, der er omkring samme størrelse som en 200 del af et hår. Dette kan en almindelig klud ikke prale af. Det betyder altså, at du får lettere ved at fjerne støv og snavs uden at skulle tørre efter – snavset holdes fast i kluden på grund af mikrofibernes nærmest magnetlignende funktion. Derudover har mikrofiberklude en fantastisk levetid – de kan vaskes omkring 500 gange – hvorimod en almindelig vaskeklud hurtigt bliver slidt ved vask. 

Det skal du være opmærksom på

Du skal dog huske at passe godt på din mikrofiberklud. Der er en række råd, det er vigtigt at følge, hvis man gerne vil have ens mikrofiberklud i lang tid. Du skal f.eks. ikke bruge skyllemiddel, når du skal vaske din mikrofiberklud. Det kan gå ud over den statiske elektricitet, der gør kluden speciel. Derudover skal du være opmærksom på at vaske den ved den rigtig temperatur – det skal gerne være på 60 grader.